#EUANDME-Zaida Bergrothi film „Oona“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Film räägib Soome tüdrukust Oonast ja isast, kes sõidavad metsa. Oona jääb magama, toit ahjus läheb kõrbema. Ta ärkab, läheb isa otsima, kuid eksib ära ja kohtub karuga.

Filmi autor on Soome režissöör Zaida Bergroth (1977), kelle kuulsaim film on 2017. aastal valminud „Miami, mis räägib kahest õest, kes lähevad reisile, et tasuda oma võlad. Tema mängufilm Hea poiss“ (Hyvä poika) võitis 2011. aastal auhindu mitmetel filmifestivalidel, sealhulgas Chicago ja Mons International Love filmifestivalidel, lisaks seitse Jussi auhinda ja Põhjamaade Nõukogu filmiauhinna. 2009. aastal valminud  “Viimane kauboi“ (Skavabölen pojat) sai auhindu nii Anjalankoski Film Sunday, CPH PIX , Göteborgi , Jussi, Taipei kui ka Pusani filmifestivalidel.

Euroopa Liidu seadused ja algatused annavad sulle vahendid, mis aitavad sul realiseerida oma võimeid ning leida inspiratsiooni, et teha seda, mida armastad.

Kas soovid oma väljavaateid laiendada? Oleme selleks loonud programmi #EUANDME https://europa.eu/euandme/et/frontpage_et

Copy
Tagasi üles