«Hommik!» Narva kiriku suurtoetaja Heiti Hääl: mina olen ka kindlasti ärimehena ahne, aga kultuuri toetamine on igaühe enda otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedeses saates «Hommik!» oli külaliseks EELK Toetusfondi liige Heiti Hääl, kellega rääkisime Narva Aleksandri kiriku uuest valgusinstallatsioonist.

13. novembril avab taas uksed Narva Aleksandri kirik. Ajaloolise kiriku võlvide all saab näha videoinstallatsiooni, mis on saanud inspiratsiooni Narva värvikast ajaloost ja kannab nime «Taevas Narva kohal». Neljal päeval toimuvad seal suurepärased kontserdid.

Üks suurtoetajatest, kelle abil Aleksandri kirik on saanud uue ilme, on Heiti Hääl. «Alexela umbes 1400-st töötajast pooled töötavad Ida-Virumaal. Ma arvan, et meil on tekkinud nende aastatega see tunnetus, et see on piirkond Eestis, mis on muust Eestist eraldi või täiesti teistsugune,» rääkis Hääl.

Heiti Hääle sõnul on kultuur üldiselt toetustel toimiv valdkond ja seetõttu tuli välja mõelda etendus, mille etendamine ei maksa midagi, sest kulutus tehakse ühe korra ära ja pärast seda saab ta lihtsalt omal kujul toimida ja kirikut üleval pidada. Sisuliselt on valgusinstallatsiooni abil kirikut võimalik ümber kujundada matusteks, ristseteks, pulmadeks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles