Eesti juristkonna suurfoorumil arutleti huvitavatel teemadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Westermann/Caro / Westermann

Tartus olid Eesti õigusteadlaste päevad, millel osales ligi 800 juristi, sealhulgas õiguskantsler, justiitsminister, riigikohtu esimees, riigi peaprokurör ja paljud teised. Kahel päeval toimuvatest ettekannetest ja aruteluringidest on Postimehe vahendusel võimalik osa saada kolmest arutelust.

«Põhiseaduse tehnoloogia»
Neljapäeval, 4.oktoobril kell 10.30–12.00

«Ühiskonna muutumise kajastamine Põhiseaduses – ajalooline ja võrdlev vaade», PhD Ülle Madise, Eesti Vabariigi õiguskantsler, Tartu Ülikooli külalisprofessor.

«Eksistentsiaalsed võimalused», Vivian Loonela, Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi nõunik.

«Eksistentsiaalsed riskid», Jaan Tallinn, visionäär/ettevõtja.

Väitlusjuht: Tarmo Jüristo, Praxise juhatuse esimees.

video alguses on näidend „Meeta ja õigus“, mille autor on Maimu Berg ja lavastaja Piret Kuub. Näitlejad: Raivo Adlas, Urmas Kalla, Julia Laffranque (Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunik, Tartu Ülikooli külalisprofessor)

«Tehnoloogia ja inimene»
Neljapäeval, 4.oktoobril kell 12.30–14.00

«Kas uus aeg loob alati uue inimese? Kas tehnoloogia on teinud rohkem head või halba?», ajaloodoktor Margus Laidre, Eesti Vabariigi suursaadik Venemaal.

««Vanade» põhiõiguste (privaatsus, intellektuaalomandi kaitse jne) kaitse võimalikkus», dr Katrin Merike Nyman-Metcalf, Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi külalisprofessor, e-Riigi Akadeemia uuringute ja juriidiliste küsimuste programmi juht.

«Robotid meie ümber, meiega koos ja meie nimel?», mag. iur. Karmen Turk, advokaadibüroo TRINITI vandeadvokaat, Tartu Ülikooli IT-õiguse külalislektor, Euroopa Nõukogu ekspert.

Väitlusjuht: Mag. iur. Sten Andreas Ehrlich, Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler.

Kaasaegne riik. Kuidas edasi?
Reedel, 5. oktoobril kell 14.00–16.00

Prof Toomas Asser, Tartu Ülikooli rektor, Õigusteaduse vikipeediakonkursi «Eesti õigus» auhindade üleandmine.

Kahe päeva arutelud võtab kokku poodiumdiskussioon. Erinevate õigusametite ja –harude esindajad toovad kuuldust välja enda jaoks olulisima. Mida saab ja tuleb kohe ära teha, et meie õiguskord toetaks paremini tehnoloogia arengut ja ühiskonna kohanemist sellega? Küsimuste ja repliikidega kutsutakse osalema ka kuulajad. Väitlusjuht dr. iur. Irene Kull, Tartu Ülikooli tsiviilõiguse professor Eesti Akadeemilise Õigusteaduse Seltsi esimees.

Poodiumil arutlevad: Mati Kadak, kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja esimees; Ülle Madise, õiguskantsler; Lavly Perling, riigi peaprokurör; Priit Pikamäe, riigikohtu esimees; Meelis Pirn, Eesti Juristide Liidu tegevpresident; Urmas Reinsalu, justiitsminister; Merle Saar-Johanson, notarite koja esimees; Karin Sein, Tartu Ülikooli tsiviilõiguse professor; Hannes Vallikivi, Eesti Advokatuuri esimees.

Rohkem teavet programmi kohta on 35. Eesti õigusteadlaste päevade veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles