Video: 650 lõbusat noort kogunes maleva kokkutulekule

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malevasuve lahutamatuks osaks on suvine kokkutulek, kus noored saavad omavahel tutvuda ning spordi- ja loomealadel mõõtu võtta.

Eile kogunes Toosikannus 650 noort, et malevasuvele, mis sel aastal oma 50. juubelit tähistab, punkt panna. Paljude õpilaste jaoks oli see juba mitmes malevasuvi. 

Brenda sõnul tõid teda viiendat aastat järjest malevasse toredad inimesed ja töö, mille eest ka väikest taskuraha saab. Kokkutuleku parimaks osaks pidas ta pidu varajaste hommikutundideni.

Neiu rühmakaaslase Kristini jaoks, kellega koos nad Pärnu Ülejõe rühmas osalesid ning hotellis abi- ja heakorratöid tegid, oli see juba kuues kord malevas. «Malev on ikka tõeline suve pärl,» võttis ta kokku.

Tänavuse maleva kokkutuleku avamine oli eriline sellepoolest, et rühmad esitasid koos kolm tantsu, mille rühmavanemad neile selgeks õpetasid. «Tegime selle, et rõhutada maleva 50. sünnipäeva ja muuta kokkutulek pidulikumaks,» ütles Õpilasmaleva juhataja Ott Väli. Lisaks on tema sõnul tants miski, mis väga hästi ühendab inimesi. Tantsulavastuse pani kokku malevastaabi liige Egert Eenmaa.

Tänastest malevakorraldajatest on ainult kaks organisatsiooni, mis on spetsialiseerunud õpilasmaleva korraldamisele, kuid vaja oleks ühtset üleriigilist süsteemi. «Ei saa olla olukord selline, kus niivõrd oluline teema nagu noorte töökasvatus, nende eluks ettevalmistamine, püsib vaid entusiastide õlgadel,» nentis Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles