MIS UUDIST? Järvela: nädalavahetusel ähvardab juhtuda Eesti rallisõprade suur õudusunenägu

Postimehe video-podcast «Mis uudist?» alustas uue hooajaga. Kolmapäeval käis saates Postimehe sporditoimetuse juht Ott Järvela. Juttu tuli spordist ja Järvela ennustas ka, kes võiks saada aasta meessportlase tiitli. 

Postimehe sporditoimetus elab praegu rallirütmis, sest nädalavahetusel toimub Kesk-Euroopa ralli. «Ralli on teema, sest nädalavahetusel ähvardab juhtuda paljude Eesti rallisõprade suur-suur õudusunenägu,» ohkas Järvela. Neuville'il on 29-punktine edu, mis tähendab seda, et kui ta saab parema tulemuse kui Ott Tänak, siis on ta maailmameister. 

«Tõsi, vahepeal tuleb ka midagi kelmikamat vahele panna! Ma just enne eetrisse minekut panin tšätti, et teeme ühe kelmikama uudise ka, et Eesti sangpommitõstjad olid Korfu saarel võistlustel väga edukad,» rääkis Järvela. «See on lõbus ala, ta ei ole professionaalne.» Eestlased said võistlustel 44 medalit, millest 28 olid kuldmedalid. 

Aasta meessportlase valimisega läheb huvitavaks! «Johannes Erm tuli Euroopa meistriks, Janek Õiglane tegi olümpiamängudel kõige parema tulemuse ja selge eneseületuse. Janek Õiglase pakutud emotsioonid – selles on ta Eesti spordis parim, kui ta võistleb, siis on seda huvitav vaadata. Siis ka Kregor Zirk, kes jõudis olümpial finaali ja maailmameistrivõistlustel finaali. Meil on ka Rasmus Mägi. Tegelikult on neli väga head kandidaati. Ma arvan, et soosik on Erm, kuid rahvahääletuse võidab Õiglane,» vastas Järvela. Ott Tänak võistleb sel võistlusel võistkonnakategoorias. 

Võitskondadest on soosik korvpallikoondis, kes võitis Leedut. «See on päris kõva. See on isegi uskumatult kõva!» arvas Järvela. 

Järvela rääkis selles, kuidas kasvatada sportlasi tiimimängijaks. «On väga kindlad põhimõtted, aga samas maailma tipptreenerid saavad aru, et Lionel Messile mingi kindla joonise etteandmine, et sa pead nii mängima, on kõige lollim asi, mida teha. Tema trump ongi ettearvamatus,» vastas Järvela. 

Eestist on selline näide jalgpallur Konstantin Vassiljev. «Ta oli samasuguses rollis väga pikalt. Ta on ebastandardsete lahenduste tootja väljakul. Kõik nii raamistikku seada on väga rumal. Sportmängude mõte on ikkagi loovusega vastasest parem olla,» selgitas Järvela. 

Narva Paemurru spordikooli õpilased käisid Venemaal Velikije Lukis poksivõistlustel. «See on ootamatu. Aga kui me vaatame laiemat mustrit, siis paraku see ei tulnud üllatusena,» nentis Järvela. «Sellisele juhtumile tuleb intensiivselt tähelepanu pöörata lootuses, et õnnestub mustrit muuta. Aga see on ilmselge näide, kuidas Eestis elavad inimesed, kes ei taju Venemaad sellise ohuna, nagu meie seda teeme,» selgitas Järvela. Ta tunnistab, et Peterburi poksiskeene on võimsam kui Eesti oma. «Võib-olla kutsusid neid sinna võistlema hoopis sõbrad,» arvas Järvela. 

Saatest saab vastuse veel mitmele küsimusele. Kuidas reisivad sportlased? Mis aladel saavad Venemaa ja Valgevene sportlased võistelda oma lipu all? Kas Venemaa ja Valgevene sportlastele pandud sanktsioonid toimivad? 

Tagasi üles