RAUDSAARE DIALOOGID Tõnu Ots: seksuaalnõuannetest omas ajas ja nüüd

Saate pealkiri võiks ka olla, kuidas sündis dr. Noormann? Nimelt oli Tõnu Otsal aastatel 1977–1984 ajakirjas Noorus oma rubriik «Vastab dr. Noormann», kus ta lahkas küsimuste ja vastuste vormis vaimukalt suhte- ja seksuaalprobleeme.

Kuid Tõnu Ots pole üksnes seksuoloog, ta on ajakirjanik ja psühholoog ning tunneb huvi ka filosoofia vastu. See on piisav baas, et teha tähelepanekuid meie elus toimunud muutuste osas.

2023. aasta juunis tuli Ots Postimehe arvamusloos välja ettepanekuga, et kui riigis seadustatakse vaenukõne karistamine, siis peavad olemas olema ka mõõdupuud, millega vaenu mõõta – ilmselt tuleks sisse seada näiteks roppuste kataloog. «Sellist määratlust või isegi loendit seaduse eeltingimusena, et mis on ebatsensuursus, sõimusõna või roppus, koos tõlgete ja mõisteseletustega teistesse meil räägitavatesse keeltesse vajavad nii kohtuorganid, politsei, õpetajad, tõlgid kui ka tavainimesed, et mitte tahtmatult olla verbaalne vaenutseja,» kirjutas Ots toona.

Räägime kõigest sellest Tõnu Otsaga «Raudsaare dialoogides». Saade jõuab Postimees TV eetrisse neljapäeval, 10. oktoobril kell 13.00. Küsitleb Postimehe arvamustoimetuse juht Mart Raudsaar.

Varasemaid saateid «Raudsaare dialoogid» on võimalik järele vaadata Postimees TVst.

Tagasi üles