MIS UUDIST? Marcel Johannes Kits jagab lava maailma tippudega

Copy

Postimehe video-podcast`is «Mis uudist?» oli külas tšellist Marcel Johannes Kits, kes jagas saates uudiseid enda maailmast.

Juuni alguses külastab Eestit Ukraina üks tähtsamaid heliloojaid Valentõn Sõlvestrov ning Marcel Johannes Kitsel on au temaga kohtuda ja tema teoseid Estonia kontserdisaalis mängida. «Tegu on praeguse aja ühe olulisema heliloojaga, kahjuks Ukraina sõja tõttu, kuid temast on kujunenud Ukraina kultuuri esindusisik,» rääkis Kits.

Hiljuti Berliinist naasnud Kits hakkab tuleval nädalal salvestama oma debüütalbumit koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga. Albumile said valitud Kitse sõnul just need teosed, mis teda enim iseloomustavad. «Närv on tegelikult sees, aga see on oluline ja suur au, et saan oma esimese albumi just nendega teha,» ütles Kits.

Marcel Johannes Kits lõpetab eesoleval suvel Berliinis ülikooli. «Stressirohke periood oli jaanuar, kui ma pidin saksa keeles kirjutama kontserdi kava,» rääkis ta.

Kõige rohkem igatseb Kits välismaal õppides Eestit ja sõpru, kuid Eestis käib ta tihti ja sidet kellegagi ta kaotanud pole.

Kuula saatest, mida rääkis Kits pikast autosõidust Tallinnast Berliini ning kus teda suvel kuulata saab.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles