MIS UUDIST? Laine Randjärv: Kaja Kallas võiks väga hästi olla minu valitsuse vällisminister (3)

Copy

Postimehe video-podcasti «Mis uudist?» otsesaate külaliseks on poliitik ja koorijuht Laine Randjärv. Temaga arutame hetke suurimate klikimagnetite ja tähtsaimate uudiste üle. Saatejuhid on Mart Normet ja Postimehe Eesti uudiste päevatoimetaja Loora-Elisabet Lomp.

Randjärv on ka sünnitusmajade fondi tegevjuht. «Me oleme välja tulnud kampaaniaga, mis mõtleb isade ja nende tervise peale. Ehk siis lapsed ei sünni isata ja issid ei sünni lasteta. Kui mees on terve, siis on ta terve isa ja jaksab lapsega tegeleda,» rääkis Randjärv. 

«On selline stereotüüp, et me justkui vaataksime emmesid ja beebisid, kuid kas ilma isata oleks ta ilmale tulnud. Kindlasti mitte!» rääkis Randjärv. Ta lisas, et väga paljud isad tegelevad lastega, jäävad isapuhkusele ja kärutavad beebidega ringi. 

Fondil on ka kunstikampaania. «Inimene, kes annetab, saab ka midagi vastu! Meie kunstikampaania on üks paremaid ja toredamaid koostöid,» lausus Randjärv. 

Kallas NATO peasekretäriks? 

Peaminister Kaja Kallas ütles teisipäeval Politico kaitsefoorumil, et on avatud võimalusele saada NATO järgmiseks peasekretäriks. Normeti sõnul võiks meie oma inimene sellises tipus Eestile hea olla. 

«Täna ütlevad ka europarlamenti valitud inimesed, et nad tegelikult ei saa seista ainult Eesti huvide eest. Rääkimata NATOst. Ei teki selline variant, et meie oma mees Havannas,» lausus Randjärv. «Kaja Kallas on välispoliitiliselt tugevam kui sisepoliitiliselt. Võib-olla oleks tast saanud väga hea välisminister Eestile,» rääkis Randjärv. 

Mis uudist?: Laine Randjärv.
Mis uudist?: Laine Randjärv. Foto: Tairo Lutter

Kui Randjärvel oleks valik, keda valida Eestile välisministriks: Kaja Kallas, Margus Tsahkna või Urmas Reinsalu? «Kaja Kallas võiks olla väga hästi minu valitsuses välisminister,» vastas Randjärv. «Tsahknal on väga palju tegemist [oma erakonna] siseelu klattimisega. Tema võimed välisministrina kannatavad, sest tegelikult ei ole nii, et sa oled kuskil kaugel... Sa pead inimestega kohtuma ja neid kuulama! Reinsalu kohta oskan öelda, et ta on korjanud kõik karikad kokku,» kirjeldas Randjärv. 

Miks Kallas ütles välismeediale jah-sõna, kuigi ka Eesti meedia on küsinud sama küsimust? «Iga poliitik teeb oma isikubrändi ja reklaami, turundust. See on oluline turunduse osa. Kui välismaal mult küsitakse selle kohta, siis see on tase, mida igale poliitikule ei pakuta,» vastas Randjärv. «Sa kasutad mingid märgid ära ja püüad parandada olukorda, mis võib-olla ei ole kõige parem,» lausus Randjärv. 

Eesti 200 sisedraamad 

«Äsja tulnud riigikokku erakonnana kohe võtta valitsemise vastutus – see on keeruline. Inimesed alguses ei mõista, kui oluline on koalitsioonis teha kokkuleppeid ja neist ka kinni hoida. Kui mina tulin poliitikasse, siis ma arvasin, et ma tulen ja ütlen, kuid tegelikult selgub, et sa pead olema meeskonnamängija,» kirjeldas Randjärv.

Ta meenutas Res Publicat, kes jõudis kiirelt riigikokku ning juba varsti tuli neil Isamaaga liituda, sest polnud poliitikategemise oskust. «Ilmselt ka Eesti 200 oleks võinud alguses saada koha opositsioonis,» leidis Randjärv. 

«Mul on suur sümpaatia Kristina Kallase suhtes,» rääkis Randjärv. «Kahju, et nad tegid vähem ettevalmistustööd – Tsahkna-Hussari pool tegi seda oluliselt rohkem,» nentis ta. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles