MIS UUDIST? Indrek Vaheoja õpetajatele: kui sust üle sõidetakse ja sa oled vait, siis sinust sõidetaksegi üle (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Postimehe video-podcastis «Mis uudist?» otsesaates on täna külaliseks tuntud raadiohääl Indrek Vaheoja. Temaga arutame selle hetke suurimate klikimagnetite ja tähtsaimate uudiste üle. Saatejuhid on Mart Normet ja Postimehe Eesti uudiste päevatoimetaja Loora-Elisabet Lomp. 

«Kas mingid haridusministeeriumi ametnikud ei öelnud, et õpetajatel ei ole õigust streikida, et nende asi on suu kinni hoida ja lapsi õpetada? Õpetajad on seaduskuulekad inimesed ja teavad seda, et nendest sõltub meie noorte tulevik ja nende enda pension,» rääkis Vaheoja. 

Aga ikkagi, miks ei toimu Eestis selliseid proteste nagu Prantsusmaal või Inglismaal? «Aga mäletad, kuidas me ennast vabaks laulsime? Me ka siis laulsime ega olnud, et võtame kaika kätte ja peksame Vene sõjaväe minema. Vaikselt laulame ja ärme kellelegi liiga tee,» vastas Vaheoja. Ta lisas, et streik on rahumeelne üritus, kuid eeldus on selles, et tekiks teatav rahvamass. «Kriitilist massi ei olnud nii palju,» lausus Vaheoja. 

Vaheoja rõhutas, et oma tegemata tööd ei tohi vanemad lasteaiaõpetajate või kooliõpetajate peale jätta. «Samamoodi haridustöötajad! Kui sust üle sõidetakse ja sa oled vait, siis sinust sõidetaksegi üle,» lausus Vaheoja. 

Kas midagi on eestlastel teist veres, et me ikka ei protesti korralikult? «Meil ei ole ka ju streigitraditsiooni. Ametiühingud ei ole tugevad, sest need seostuvad nõukogude ajaga. Meil ei ole sellist traditsiooni,» vastas Vaheoja. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles