OTSE POSTIMEHEST Õpetajate palgaraha tekitab võimuliidus probleeme (4)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Kristina Kallas loodab veenda Reformierakonda selles, et ainult haridusministeeriumi kärbetest õpetajate palgatõusuks ei piisa.
Kristina Kallas loodab veenda Reformierakonda selles, et ainult haridusministeeriumi kärbetest õpetajate palgatõusuks ei piisa. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase (Eesti 200) sõnul pole võimalik leida kogu õpetajate palgatõusuks vajalikku raha haridusministeeriumi kärbetest. Kallas rääkis Postimehe otsesaates, et paraku ei ole neil õnnestunud veenda Reformierakonda, et lisaraha tuleks eraldada ka riigieelarvest. 

Rahandusminister Mark Võrklaev (RE) ütles juba, et riik ei leia õpetajate palgatõusuks raha ning haridusministeerium peaks seda otsima oma ametkonna seest. Millised on teie võimalused õpetajatele midagi lubada?

Järgmisel aastal suureneb õpetajate palgafond 4,3 protsenti, see kokkulepe on meil valitsuse tasandil olemas. Lisavahendeid ei ole meil järgmiseks aastaks tõesti võimalik leida. Samas ootavad õpetajad, et valitsusel oleks kindel plaan, mis saab järgneva nelja aasta jooksul. Lubasime ju, et õpetaja palk jõuab 120 protsendini Eesti keskmisest palgast, ja seda lubadust tuleb ka päriselt täitma hakata. Selleks on aga nelja aasta peale kokku vaja 140 miljonit eurot ning seda raha ei ole võimalik kärpida haridusministeeriumi eelarvest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles