MIS UUDIST? Eeva Esse-Sõõrumaa: tööl on kiusajateks enamasti naised (1)

Copy

Postimehe video-podcast «Mis uudist?» alustas taas! Kolmapäevast reedeni kell 11 kohtume otsesaadetes tuntud Eesti nägudega, kellega arutleme selle hetke suurimate klikimagnetite ja tähtsaimate uudiste üle. Uudiseid enda maailmast jagas neljapäevases saates teleajakirjanik Eeva Esse-Sõõrumaa.

Esse-Sõõrumaa tutvustas saate alguses oma viimast saadet «Täistunnis», mis kirjeldas töökiusu probleemi: «Miks inimesed sinna jäävad? Miks jäävad inimesed paarisuhetesse? See on lootus, et midagi muutub,» arutles ta. «Meil on nii palju inimesi, kellel pole valikuvõimalusi ja keda ähvardatakse, et kui sa käskudele ei allu, siis siin linnas sa enam tööd ei saa. See tasalülitamine ja milline ajupesu...» rääkis teleajakirjanik.

Muu hulgas viitas ta psühholoogi räägitule, et enamasti on töökeskkonnas kiusajateks naised. «Kanna kontsakingi, näe naiselikum välja... Seda ütles naine!» kirjeldas Esse-Sõõrumaa üht juhtumit. 

Esse-Sõõrumaa avaldas lootust, et töökius saab tulevikus seadusesse täpsemalt kirja ning inimestel tekib julgus ja soov murega kuhugi edasi pöörduda. 

Ajakirjanik reklaamis ka järgmise nädala «Täistundi», kus selgub, kui suure sünnipäevapeo saab täiesti tasuta sponsorite toel pidada. 

Päevakajalistest teemadest rääkides peatuti veel nii suitsiidikontorit pidanud mehe süüdistusel, Urmas Reinsalu (Isamaa) kirjal peaminister Kaja Kallasele (RE) kui ka üleüldiselt erakondade viimase aja muutustest.

«Isamaa, keda peksti avalikkuses veel aasta tagasi, on nüüd muutunud justkui ainsaks laevaks, mis kannab,» arutles Normet. Esse-Sõõrumaa märkis, et tooni on samas selgelt maha võtnud ka EKRE: «See on avalikkuses täielik deradikaliseerumine. Suuremad tsirkuseartistid on vaikselt tasalülitatud,» rääkis ta.

Saadet juhtis Mart Normet ja uudised toimetusest ekraanile tõi Brita-Maria Alas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles