MIS UUDIST? Robert Linna kolis maale: naudin maaelu ja vaatan elu teise nurga alt

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

«Mis uudist?» on uus Postimehe video-podcast, mis jõuab vaatajateni paaril korral nädalas kell 11. Millised on reaalajas suurimad klikimagnetid ja tähtsaimad uudised? Sellest stuudios räägimegi. Saates on saatejuht Mart Normet, Eesti uudiste päevatoimetaja Loora-Elisabet Lomp ja külaline Robert Linna. 

«Hiljuti kirjutasin ennast sisse Kuusalu valla elanikuks. Üks põhjus on selles, et ma kolisin sinna elama ja teine on see, et laps läks esimesse klassi sinna ning Kuusalu vald annab koolikoti toetust,» rääkis Linna. 

Talle tundus kõige huvitavam just see protsess, kuidas ennast valda sisse kirjutada. «Esitasin eesti.ee taotluse. Tuli vastus, et menetletakse ja otsus tehakse 10 tööpäeva jooksul. Ennäe, mitte mingit teadet ega kirja, lihtsalt tuli raha kontole üle. Kahju on tunnistada oma kalli poja ees, kuid see raha on juba otsas,» rääkis Linna. 

Mis uudist? Robert Linna
Mis uudist? Robert Linna Foto: Taavi Sepp

«150 eurot oli toetus, kuid vaadates seda nimekirja, mis esimeses klassis vaja on.. Seda on kaks lehekülge, siis see on umbes võrdväärne kuluga, mis läheb lapsele,» rääkis Linna. 

Ta kolis Uuri külla. «Naudin maaelu ja vaatan elu teise nurga alt. Ma ei ole kunagi uudiste jälgija olnud. «Mis jutte inimesed maal räägivad need on teistsugune kui kesklinnas,» märkis muusik. «Poes on jutud, kui kalliks on asjad läinud ja kui väikesed palgad on,» kirjeldas Linna. 

Pealinna nii lihtsalt rattaga ei sõida? «Kui ma mingi 5-6 tundi varun. Aga autoga liiklemine on ülioluline seal,» vastas Linna. 

Hommikul üks lõbusamaid lugusid, mida Postimehes loeti oli Rootsi käsipallikoondise treenerist, kes tegi eelmisel aastal lennujaamas nalja, mille eest määrati talle kahekuuline tingimisi vangistus. Treener oli parasjagu suundumas käsipalli juunioride maailmameistrivõistlustele. Kopenhaageni lennujaama turvakontrollis küsiti treenerilt, mis tal kotis on. Ta tegi nalja ja vastas, et pomm. Turvatöötajad nalja ei mõistnud ning lasid kogu terminali evakueerida.

Mis uudist? Robert Linna
Mis uudist? Robert Linna Foto: Taavi Sepp

Linna rääkis, et kunagi oli tal bändiga olukord Ungaris Budapesti lennujaamas. «Hommikul vara läks lend. Öösel toppisime kõik suvaliselt kottidesse. Lennujaamas panime kotid aparaati ning töötajad seal vaatasid väga kahtlaselt «mis asjad need siin kotis on, lihtsalt pundar juhtmed ja karbid», see nägi täpselt välja nagu pomm,» kirjeldas Linna. 

Pärast seda soovis lennujaama töötaja, et Linna võtaks iga asja ükshaaval välja ja selgitaks, et mida see teeb. «Ta ei osanud eriti inglise keelt ka ja mul ei olnud võimalik talle selgitada, et need on kitarrimänguks vajalikud asjad. Ma tegin iga vidina häält talle ja teine teenindaja hakkas lõpuks naerma selle peale ja ütles, et mind ei piinataks enam,» kirjeldas Linna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles