MIS UUDIST? Urmas Villmann: Isamaa olgu ettevaatlik - neile on sisemine miin tekkinud (7)

Copy

Postimehe video-podcast «Mis uudist?» alustas taas! Kolmapäevast reedeni kohtume otsesaadetes tuntud Eesti nägudega, kellega arutleme selle hetke suurimate klikimagnetite ja tähtsaimate uudiste üle. Uudiseid enda maailmast jagas reedel reklaamispetsialist ja agentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht Urmas Villmann.

Reedest saadet juhtis Mart Normet ning uudised tõi vaatajateni Eesti uudiste päevatoimetaja Brita-Maria Alas.

Villmann, kes on pikaaegselt teinud ka Reformierakonna kampaaniat, sõnas, et kuna ta on nendega nii pikalt koos töötanud, peaks ta enne mõne teise erakonnaga koostööd alustades ikka pikalt mõtlema. «Kuidas ma sattusin Reformierakonna peale? Jalutasin Lasnamäel, vaatasin - valimised! Vaatasin, et mingid kaptenimütsiga mees, ma ei tea, mis erakonnas ta on. Ja valisin tema. Selgus, et ta oli Reformierakonnast. Vot nii inimene satub!»

Villmann selgitas, et tema huviks reklaamispetsialistina on eeskätt pakendid, sest meedia on ju pidevas muutuses: «Paljud inimesed on televiisoris reklaamid kinni keeranud ja on teooria, et näiteks välireklaami nähakse kolm sekundit. Kui sa mõtled, et sul on oliiviõli pudel vähemalt kolm kuud riiulis või laual - seetõttu see pakend ongi väga tähtis ja et ta oleks ka jutustav ja rääkiv.» Villman nentis, et just seetõttu on pakend üks parimaid reklaamikanaleid. 

Hiljutistest uudistest arutledes tuli teemaks ka keskerakondlaste lahkumised Isamaasse. «Isamaaga on selline lugu, et ta ei tee mitte midagi. Üks võimalus oma reitinguid tõsta on mitte midagi teha. Lihtsalt olla. Isamaa vaatevinklist - Seederi vahetamine Reinsalu vastu tõi tõsised muutused nende toetuse hulgas. Mis puutub sellesse erakondade vahetamisse, siis kui inimene vahetab erakonda, siis ega ta uues nii palju särama ei hakka,» rääkis Villmann. 

«Mina naeran Karilaidi, keda ma nimetan ühe strateegilisema poliitiku Jüri Ratase nõuandjaks. Kõik nõu, mis Karilaid on andnud, on Keskerakonna tulevikku kahandanud,» muigas ta. «Et olge Isamaas ettevaatlikud, teil on sisemine miin sinna tekkinud.»

Nn kollase meedia skandaalidele viidates andis Villmann mõista, et neisse sattunud kuulsused püsivad pinnal ainult tänu neist rääkimisele: «Praegu on selline olukord, et juhul, kui meie praegu ei räägiks, siis seda inimest poleks olemas,» märkis ta, nentides, et mängu ilu tuleb siiski nautida. «Eesti seltskonnameedia on siiski väga väike võrreldes näiteks Londoniga. Eesti häda on see, et meil on kõike, aga meil on seda seltskonda vähe!»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles