Otse Postimehest Tali: Eesti 200 on kindlasti absoluutne värske tuul (22)

Nele Kullerkupp
, ajakirjanik
Copy
Kadri Tali.
Kadri Tali. Foto: Tairo Lutter

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös tehtud küsitlusest selgus, et Eesti 200 toetus on viimase kolme aasta madalaimal tasemel.

Miks on värske valitsuserakonna reiting langenud? Kas koalitsioonis on partneritele liialt järele antud ning oma nägu kaotatud? Kas «värske veri» parlamendiridades ei ole valijate ootusi õigustanud?

«Ma ise tahan loota, et valijad ei ole meie selja tagant ära pudenenud ja võib ju öelda, et kui jooksed 500m distantsi, siis 50ne meetri pealt veel tulemust ei mõõdeta,» ütles saates Kadri Tali reitingute languse vastuseks.

«Makse ei taha ju keegi tõsta, ma olen ka ju inimene kõikide oma soovide ja südamega,» sõnas Tali kui saatejuht uuris, kas Eesti 200 on valmis automaksule alla kirjutama.

Tali sõnul täna teisiti ei saa, tuleb vastu võtta ebapopulaarseid otsuseid, kuid sellisel kujul automaksuga ta samuti ei nõustu. «Olen seda meelt, et maapiirkondades on auto eluks vajalik ja oluline, mootorsõidukimaks peaks olema seotud ühistranspordi väljatöötamisega, et meil oleks inimestele kohe lahendus pakkuda,» lisab ta.

Koalitsioonis olles on paratamatu see, et kõiki lubadusi ei saa kohe ellu viia. Võetakse natukene ühelt erakonna ja teiselt, aga enamus asju tuleb panna ootele. «Mina usun, et kõike ei peagi kohe saama, protsessis on oma võlu,» ütles Tali.

«Mis puudutab meie reitingut, muidugi mul on kurb, et algus on olnud konarlik, aga see annab lootust, et saab minna ainult paremaks,» lisas Tali. «Oleme siis ära teeninud sellise alguse, võtame õlgadele kanda selle tuleviku ja ma ei arva, et midagi drastilist on lahti.»

Suurim etteheide Eesti 200 erakonnale on kättesaamatus, suhtlus meediaga on pea olematu. Väga raske on kujundada reitingut, kui ei teata, kes on Eesti 200. «Ma võtan selle etteheite kaasa ja täitsa tõsiselt räägin sellest, kui see nii on,» ütles Tali. Tema sõnul on tehtud kõned tihtipeale eesmärgiga püüdes uudiskünnist päevapoliitikas. «Minule on ajakirjandus olnud koostööpartner 25 aastat. Ma ei saaks endale elus lubada, et ma ei vasta kõnedele. Ma võtan selle kriitika kaasa ja luban, et meie erakond on edaspidi ajakirjandusele rohkem avatud,» lisas Tali.

«Eesti 200 on kindlasti absoluutne värske tuul, see, et meie algus on olnud keeruline ainult tõestab seda. Meie fraktsiooni sisekliima on väga hea, me toetame teineteist ja oleme ka vajadusel kriitilised,» lisas Tali ja loodab, et päike paistab varsti ka nende erakonna peale.

Saatejuht on Nele Kullerkupp.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles