JULGEOLEK TÄNA ⟩ Ilmus Moskva luurekeskustes oodatud teos

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Eelmise nädala üheks suuremaks julgeoleku hetkeolukorda ja väljakutseid avavaks teemaks oli kaitsepolitsei aastaraamat. Vaatame korraks sisse, mida kapo avalikkusele välja tõi ning millised järeldused võib teha ridade vahelt. Loomulikult on asju, mida eriteenistus saab avalikkuse ette tuua ning samuti on arusaadav, et mitmed asjad jäävad varjatuks, sest lisaks Eesti avalikkusele loetakse seda väljaannet ka Moskva luurekeskustes.

Teise teemana võtame tähelepanu alla olukorra Ukrainas ja Kiievile antava abi. Pentagoni saladokumentide leke paljastas, et abi kohalejõudmine toob kaasa riski planeeritavale kevadisele rünnakule ja takistab suuremahulist edenemist. Luureleke ise on saanud vähemalt osalise lahenduse, sest lekitaja peeti kinni. Samas ei ole lõpuni selged tema motiivid. Samuti pole selge kogu vajaliku abi jõudmine rindele ning on olnud küsitavusi muu abi jõudmisega sihtkohta. Kuna iga sõja ja suurema kriisi ümber on palju segadust, siis on vägagi kohane esitada küsimusi, mis võivad kahtlusi hajutada.

Saade on omalaadne julgeolekubriifing avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse teemasid sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste kohta.

Üle nädala eetris olev «Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

Varasemad saated «Julgeolek täna» on järelvaadatavad Postimees TVst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles