JULGEOLEK TÄNA ⟩ Kas koalitsioonileping tagab meie julgeoleku? (3)

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Avaldatud on uus koalitsioonileping, kust saab lugeda ka seda, mis on plaanitud juhtuma julgeoleku valdkonnas järgmise nelja aasta jooksul, mil koalitsioon loodab võimul püsida. Võib öelda, et teatud valdkondades on julgeolekuvajaduste kattuvus reaalsete väljakutsetega ka päriselt olemas. Siiski on asju, millele peab pöörama tunduvalt rohkem tähelepanu. Kuigi koalitsioonileping on justkui koostatud pikka plaani silmas pidades, siis pigem paistab keskendumine juba kokkulepitud asjade kirjapanemisele.  

Teise teemana on üleval lõimumine ja sellega seotud väljakutsed. Valimised näitasid mõneti lõimumise kitsaskohti, kui Ida-Virumaal kogusid protestihääli ka provokatsiooni maiguga aktsioonide läbiviijad. Lõimumine ei ole aga sugugi enam küsimus vene vähemuse osas, vaid jõudsalt on suurenenud ka teised kogukonnad, millega tuleb tegeleda. Kindlasti on oluline arutleda ja leida lahendusi Ukrainast pärit inimeste lõimimiseks, et nad saaksid osa Eesti elust ega muutuks kaitsekilbiks vähemlõimunutele.

Saade on omalaadne julgeolekubriifing avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse teemasid sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste kohta.

Üle nädala eetris olev «Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

Varasemad saated «Julgeolek täna» on järelvaadatavad Postimees TVst.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles