JULGEOLEK TÄNA ⟩ Ukraina sõda tulevases koalitsioonilepingus

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Möödunud on rohkem kui aasta Venemaa täiemahulise agressioonisõja algusest Ukraina ja kehtiva julgeolekuarhitektuuri vastu. Vaatame, mis on vahepeal muutunud ning kas viimastes arengutes on rõõmusõnumeid või pigem murenoote. 

Teise teemana räägime Eesti valimiste jätkuna praegu käivast koalitsiooni kokkupanekust ning sellest, mis tulevases koalitsioonilepingus olla võiks ning mis seal olema peab. Praeguseks on ka selge see, mida seal olema ei saa – on parteisid, kellel ei näi valitsusse asja olevat ning seega ei saa nad oma tegevusi ka sisuliselt ellu viia.

Saade on omalaadne julgeolekubriifing avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse teemasid sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste kohta.

Üle nädala eetris olev «Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

Varasemad «Julgeolek täna» saated on järelvaadatavad Postimees TVst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles