JULGEOLEK TÄNA Sauroni silm sõja kohal ehk milline paistab 2023 suvesõda Kremlist

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Venemaa võimuladvik valmistub pikaks vastasseisuks Ukrainas ning loob pinnast näitamaks otsest vastasseisu NATOga. Analüüsides ja hinnangutes keskendutakse tihti vaatele Läänest, mis on ka mõistetav. Saates vaatame, kuidas paistab olukord ja vastasseis Kremlist ning milliseid plaane võidakse seal suveks teha. 

Teise teemana räägime riigikogu valimistest. Tänaseks on kõik erakonnad oma programmi avalikustanud. Riigikaitse ja julgeolekuga on valimisprogrammides samamoodi kui teiste valdkondadega, st kõiki lubadusi ühiskond rahastada ei jaksa, midagi jääb tegemata. Millised on järgmise valitsuse ees seisvad valikud ja nende mõju Eesti tulevikule ning milliste erakondade julgeolekuprogrammid on kõige tuumakamad?

Saade on omalaadne julgeolekubriifing avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse teemasid sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste kohta.

Üle nädala eetris olev «Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

Varasemad «Julgeolek täna» saated on järelvaadatavad Postimees TVst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles