JULGEOLEK TÄNA ⟩ Läänemere muutumine NATO sisemereks tagaks parema kaitse Eestile. Türgi on vastu (11)

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Venemaa väejuhatuses on toimunud personalimuudatused ning on kindel, et Venemaa valmistub selle kaudu läbimurdeks Ukrainas. Kas see õnnestub või jääb Venemaa armee ikka murdma hambaid Ida-Ukraina väikelinnades?

Moskva geopoliitilistest ambitsioonidest tulenevalt on Soome ja Rootsi esitanud taotluse liitumaks NATOga ning sisuliselt saanud juba artikkel 5 kaitse. Ometigi pidurdab nende liitumist Türgi. Mida see kõik Eestile tähendab, kuhu oleme jõudnud ja millise suuna julgeolekuarengud Läänemere piirkonnas võtavad?

Saade on omalaadne julgeolekubriifing avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse teemasid sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste kohta.

Üle nädala eetris olev «Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

Varasemad «Julgeolek täna» saated on järelvaadatavad Postimees TVst.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles