JULGEOLEK TÄNA Krimm on Venemaa jaoks taas muutumas saareks (3)

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Jätkuvalt teemaks on sõda Ukrainas ja sellest tulenev ohupilt meie regioonile ning Euroopale tervikuna. Olukord Ukraina rinnetel on muutunud Venemaa kahjuks, mis paneb neid järjest rohkem ja brutaalsemalt ründama tsiviilelanikkonda. Krimmist on Venemaa jaoks taas saanud saar. Mida Eestil selles õppida on? Valgevene on taaskord reaalsele sõtta astumisele lähemal kui kunagi varem see toob muutusi ka Balti regioonis. Lisaks on Välisluureamet saanud uue juhikandidaadi.

Saate näol on tegemist omalaadse julgeoleku briifinguga avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste osas. «Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist üle nädala.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

Varasemad «Julgeolek täna» saated on järelvaadatavad Postimees TV-st.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles