JULGEOLEK TÄNA ⟩ Mis saab edasi Ukraina rinnetel ja mis hakkab toimuma Moskvas? (3)

Erkki Koort
, saatejuht
Copy

Otsesaates «Julgeolek täna» arutlevad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort aktuaalsete Eesti julgeolekut mõjutavate tegurite üle.

Seljataga on kuum julgeolekusuvi, mis tõi nii mõnegi vapustuse Eestis ja diskussiooni luure teemadel. Käsitleme põgusalt olulisemaid arenguid.

Jätkuvalt on teemaks sõda Ukrainas ja sellest tulenev ohupilt meie regioonile ning Euroopale tervikuna. Olukord Ukraina rinnetel on suve lõpus väga kiiresti muutunud ning tekitab küsimusi ka Venemaa julgeolekuvertikaali ümber toimuvast. Esimesed hääled, mis Putinit kritiseerivad, ilmselt lämmatatakse, ent mis juhtub siis, kui sõjast naasevad pettunud sõdurid. 

Saade annab omalaadse julgeolekubriifingu avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse sellel tasemel vaid suletud uste taga. Meie huvi on pakkuda avalikkusele kõrgetasemelist teavet julgeolekut mõjutavate tegurite, taustainfo ja seoste kohta.

Erkki Koort on endine siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler ning Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumi erinevate valdkondade asekantslerina.

«Julgeolek täna» pakub parimat julgeolekuohtude süstemaatilist käsitlemist üle nädala ja on sellel hooajal eetris teisipäeviti.

Varasemad «Julgeolek täna» saated on järelvaadatavad Postimees TV-st.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles