Otse Postimehest Veiko Kommusaar: näeme, et Vene-Eesti piiriületus kasvab

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Otse Postimehest: Veiko Kommusaar, Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler
Otse Postimehest: Veiko Kommusaar, Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Foto: Pilt videost

Eesti Relvaomanike Liit tegi märtsi algul ettepaneku muuta relvaseadust nii, et tulirelvi ja laskemoona võiksid Eestis omada ja vallata ainult Eesti, Euroopa Liidu ja NATO liikmesriikide kodanikud. Nüüdseks on antud muudatus kirja pandud ka uue valitsusliidu koalitsioonileppesse. Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar ütles Postimehe otsesaates, et sel aastal on relvaluba ära võetud enam kui kuuekümnel inimesel. «Nende seas on ka need, kelle puhul on olnud tugevdatud kahtlus ja tõendid selle kohta, et ta võib olla julgeolekuohuks Eesti riigile,» selgitas Kommusaar.

Koalitsioonileppes on öeldud, et Venemaa Föderatsiooni ja Valgevene kodanike relvaload tunnistatakse kehtetuks ja nende edasine väljaandmine lõpetatakse. Kui pikast protsessist me räägime?

Tõepoolest on koalitsioonileppesse selline punkt sisse kirjutatud ja tänaseks on ministeerium alustanud erinevate analüüsidega selles küsimuses, kuidas seda kokkulepet kõige paremini täita. Liigume selles rütmis, et kui sügisel riigikogu koguneb, oleks meil eelnõu võimalik arutada nii valitsuses kui riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles