OTSE ELOGA ⟩ Ansip välistas peaministriks või presidendiks hakkamise (8)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Eloga saatejuht
Copy
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Pilt videost

«Kindlasti ei saa minust kumbagi,» vastas Andrus Ansip küsimusele, millal temast saab uuesti peaminister või president.  «Ma olen väga tänulik Eesti rahvale selle üheksa aasta eest, mis meil on õnnestunud koos seda riiki arendada. Mina ei kavatse Eesti inimeste kannatust rohkem proovile panna,» ütles Ansip saatele «Otse Eloga».

Ansip kritiseeris saates valitsuse segaseid sõnumeid, mis puudutavad sõjasümboolika kasutamist 9. mail. «Sõnumid peavad olema selged. Georgi lindid ei ole lubatud, ei ole oodatud. Kes tuleb, järgneb karistus,» on endine peaminister konkreetne. «Kui keegi ikkagi liialt ülbitseb ja sõjapropagandat siin edastab ja ta on Vene Föderatsiooni kodanik, siis elamisloa äravõtmine peaks olema miinimum.»

Järgmisel nädalal möödub 15 aastat pronksiööst. Milline tänane minister sai sel ööl vigastada? Milline oli neil öödel Venemaa eriteenistuste roll? Milline tänane Tallinna juhtivpoliitik töötas toona vene telekanali PBK heaks ja nõudis peaministri ametist lahkumist? Kas samasugust otsustavust, nagu näitas valitsus üles toona, võib loota kriisiolukorras ka tänastelt riigijuhtidelt? Lisaks sõidame Ukrainasse, kuhu eestlased viivad otse rindele abiks maastureid ja pickup-autosid. «Vaatan oma lapsi ja teen kõik, et see õudus siia ei jõuaks,» ütleb üks ettevõtmise eestvedajatest Sten Tikk.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles