OTSE ELOGA ⟩ Yana Toom: vägistamine sõjas on relv (11)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Eloga saatejuht
Copy
Ukraina sõdurid leidsid Kiievi lähedal Butšas pärast Vene vägede lahkumist sadu tapetud tsiviilisikuid.
Ukraina sõdurid leidsid Kiievi lähedal Butšas pärast Vene vägede lahkumist sadu tapetud tsiviilisikuid. Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS/Scanpix

Endine riigiprokurör Lavly Perling leiab, et Ukrainas toimuvate laste ja naiste vägistamiste ja sõjakuritegude eest peab häbi tundma ja vastutama Vene rahvas tervikuna. Europarlamendi liige Yana Toom nii ei arva.  See on sõjaloogika ja vältimatu, et sõjaga kaasnevad vägistamised ja muud jõledused, leiab Toom.

Sõja alguses teatas isegi president Alar Karis, et see ei ole Vene rahva sõda, see on president Putini sõda. Kas see seisukoht on ajaga muutunud?

«Me ilmselt ei saa enam eristada Putini sõda Vene rahva sõjast. See ei ole ju ikkagi Putin, kes konkreetselt neid kuritegusid seal kohapeal toime paneb. See on laiem doktriin, mida Putin on ajamas,» ütles peaminister Kaja Kallas saatele «Otse Eloga». «Minu jaoks on ka õõvastavad need signaalid, mis Venemaalt tulevad. Kuidas see, mis meie jaoks on nii must ja valge, neile selge ei ole. Putini toetus on kõrge, see teeb murelikuks,» lisas Kallas.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles