OTSE ELOGA ⟩ Ukraina ooperilaulja Eestis: nüüd koristan koridori ära ja inimesed kõnnivad selle jälle mustaks

Copy
«See töö ei toida mind emotsionaalselt,» ütles saates «Otse Eloga» Ukraina sõja eest Eestisse põgenenud muusika- ja draamateatri solist  Liliia Palinkasch, kes nüüd olude sunnil töötab koristajana.
«See töö ei toida mind emotsionaalselt,» ütles saates «Otse Eloga» Ukraina sõja eest Eestisse põgenenud muusika- ja draamateatri solist Liliia Palinkasch, kes nüüd olude sunnil töötab koristajana. Foto: Pilt videost

Mõkolajivi muusika- ja draamateatris töötanud Liliia Palinkasch, kes laulis seal ooperis, operetis ja muusikalis ning viimasel ajal tegutses muusikaõpetajana, teenib nüüd Tallinnas hotellis Dzingel leiba koristajana ja saab palka veidi üle kolme euro tunnist. «Põgenesin ilma rahata, kuid midagi on vaja teenida, et lapsele midagigi osta,» räägib Liliia saates «Otse Eloga».

«Mille eest Ukrainale sõda?» ohkab Liliia oma väikeses Dzingli hotellitoas. Ta meenutab, et viis ühel hommikul lapse lasteaeda ning pidi minema edasi tööle, kuid vastu tulnud tundmatu naine ütles, et kõik asutused on kinni. «Sõda algas! Minge pakkige kohvrid kokku ja varuge ruttu vett,» soovitas see naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles