EKSPERT EETRIS ⟩ Dr Annelii Jürgenson «Kuidas hoida südame tervist?»

Mariliis Maripuu
, Postimees TV toimetaja
Copy

Südamehaigused on Eestis kõige rohkem elusid võtvad tervisemured. Tihtilugu on neid võimalik aga ennetada või leevendada nii elustiili korrigeerides kui ka leevendavate raviprotseduuridega. Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledž on pikalt tegelenud ravimuda kasulikkuse uuringutega, muuhulgas sellega, kuidas need aitavad leevendada südamehaigusi. Uuringud on leidnud, et mudavannidel on näiteks vererõhku reguleeriv ja normaliseeriv toime. 

Selle nädala «Ekspert eetris» saates räägib Põhja-Eesti regionaalhaigla taastusravikeskuse juhataja dr Annelii Jürgenson, kuidas hoida südame tervist, mis kasu on mudaravist ja kas ravimudaks sobib igast veekogust kogutud muda.

Saatejuht on Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega praegu aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli arendusprorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles