ERISAADE ⟩ Indrek Tarand: Putin peidab end Uurali mägedes, sest kardab oma elu pärast ka Venemaal (5)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Endine Europarlamendi saadik Indrek Tarand märkis Postimehe erisaates, et Venemaa riigipea Vladimir Putin nähtavasti redutab oma salajases punkris Uurali mäestikus, sest kardab oma elu pärast ka kodumaal.

Teisipäeval toimusid Istanbulis Ukraina ja Venemaa vahel läbirääkimised. Venemaa lubas läbirääkimiste järel vähendada lahingutegevust Kiievi ja Põhja-Ukraina piirkonnas.

Venemaa delegatsiooni juht Vladimir Medinski näeb võimalust, et Putin ja Ukraina president Volodõmõr Zelenski võiksid tulevikus kohtuda. Esialgu siiski välisministrite tasandil.

Välispoliitika vaatleja Toomas Alatalu nentis, et Putin ja Zelenski lihtsalt ei talu ennast silmaotsaski, mida ilmestavad hästi kaadrid Normandia neliku kohtumisest.

«Aga poliitikuna peavad nad sellest üle olema. Kui seda sõna üldse tahetakse lõpetada, siis kunagi nad peavad siiski kokku saama, aga see lihtsalt nõuab aega,» arvas ta.

Seetõttu ongi tagasi ilmunud Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu, et keegi kaamerate ees ka oleks.

Tarand seadus kahtluse alla, kas sõjas olevatel riigipeadel üldse tasub kohtuda. «Kui vastuolu Ukraina president Volodõmõr Zelenski ja Venemaa riigipea Putini on vahel nii suur, siis kas üldse tasub säärast kohtumist korraldada? Võib-olla tõesti jätta see välisministrite tasemele, sest siis on ehk suurem lootus ka midagi saavutada,» leidis ta.

Lisaks usub Tarand, et Venemaa juht ei julge üldsegi oma väidetavast Uuri mäestikus asuvast salajasest punkrist välja tullagi.

«Seetõttu ongi tagasi ilmunud Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu, et keegi kaamerate ees ka oleks. Vladimir Putin ei ole kindel, et tema julgeolek isegi Vene riigis on hetkel tagatud. Seetõttu peidab ta ennast seal mäes ja ma ei näe ühtegi põhjust, miks Zelenski peaks sinna mäe sisse minema,» muigas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles