Otse Postimehest ⟩ Riigikontrolör kriisikommunikatsioonist: pole vahest isegi aru saanud, kas see oli nüüd otsus, ettepanek või midagi vahepealset (5)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Riigikontrolör Janar Holm nentis Postimehe otsesaates, et tegelikult teadsime juba 10 aastat tagasi, millised probleemid meid vaktsineerimisega seoses ees ootavad ning terviseamet ei saa talle laialdases kriisiolukorras antud ülesannetega hakkama. «Küsimus on selles, et neid probleeme oleks pidanud hakkama ka lahendama,» lausus ta.

Riigikontrolör Janar Holm andis esmaspäeval riigikogu esimehele Jüri Ratasele üle riigikontrolli aastaaruande, mille keskmes on koroonakriisi õppetunnid. Holmi hinnangul on senises kriisijuhtimises puudujääke: tööülesanded ja tööjaotus on ebaselged ning vähese vaktsineerimise taga on eeskätt selle korraldus.

Muuhulgas saame aruandest «Koroonakriisi viis õppetundi» lugeda järgnevat: «Riigikontrolli arvates on kommunikatsioonikakofoonia vältimise eelduseks, et kõigepealt saavad otsustajad ise ühtmoodi aru, mida ikkagi otsustati. Lisaks sellele on vaja teada, kas üldse otsustati, ja mis eriti oluline – miks otsustati just ühe või teise lahenduse kasuks.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles