Otse Postimehest ⟩ Karilaid: praegune presidendivalimiste protsess ei tee poliittasandile au – vaja oleks otsevalimisi (3)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Remo Tõnismäe

Keskerakonna riigikogu fraktsioonis valiti täna uueks fraktsiooni esimeheks omastamisskandaali sattunud Mailis Repsi asemel Jaanus Karilaid. Uus fraktsioonijuht lubab, et kindlasti hakatakse senisest rohkem tähelepanu pöörama poliitika kujundamisele. «Me kindlasti paneme sellise parlamentaarse järelvalve, kontrolli ning suuna näitamise senisest aktiivsemalt täitevvõimule peale ja ma arvan, et see õnnestub meil,» ütles Karilaid Postimehe otsestuudios.

Kuidas muudab teie tööd saamine Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimeheks?

Eks aeg näitab, kuidas minu käekiri erineb eelkäijate omast. Kindlasti kavatseme senisest rohkem tähelepanu pöörata poliitika kujundamistele. Meil on seitse ministrit, oleme sõlminud koalitsioonilepingu – seal on väga palju tähtsaid sõnastusi, vähendada ebavõrdsust majanduslikult ja regionaalselt. Aga millised poliitilised programmid sinna järgi tulevad, kui kaugel on erakorraline pensionitõus – me kindlasti paneme sellise parlamentaarse järelvalve, kontrolli ning suuna näitamise senisest aktiivsemalt täitevvõimule peale ja ma arvan, et see kindlasti õnnestub meil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles