Otse Postimehest ⟩ Dr Peep Talving: Ka põhikoolid võiks olla distantsõppel (8)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
08.12.2020, Tallinn. Dr Peep Talving Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES
08.12.2020, Tallinn. Dr Peep Talving Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES Foto: Madis Veltman / Postimees

Põhja-Eesti Regionaalhaigla ülemarst ja valitsust nõustava teadusnõukoja liige Peep Talving peab vajalikuks karmimate piirangute kehtestamist. Talving saadaks hiljemalt esmaspäevast Ida-Virumaa, Harjumaa ja Tartumaa põhikoolid distantsõppele ja sulgeks neis piirkondades laulukoorid ja spordiringid. Talvingu hinnangul peaks tõsiselt suhtuma ka pikaajalisse covid-haigusesse, sest päris paljud kurdavad veel kuid peale põdemist tugevat väsimust, lihasevalu, õhupuudust ja keskendumisraskuseid. 

Kas te ühinete tänases Postimehes teadlaste ja arstide hoiatusega, et kui tõhusamaid piiranguid kohe ei kehtestata, siis ei saabu jõuludeks mitte nakatumise kulminatsioon vaid asi läheb veelgi hullemaks?

Ma arvan, et me võime vaadata objektiivselt, mida on r 0 teinud viimase kuu jooksul ja viimaste meetmete foonil. 24.november valitsus  kehtestas uued reeglid  ja need ei ole ju r muutnud. Me olime r 1,2 ja praegu me oleme umbes samas kohas. Seega prognoos, kui me langetame r 1,2-lt 1,1 peale, mis on tehtud Mario Kadastiku ja Krista Fisheri poolt, see prognoos näitab, et meil on aastavahetuseks  700 haiget Eesti haiglates, mis tähendab 100 haiget neto peale iga nädal. See paneb igasuguse tervishoiusüsteemi pinge alla.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles