Postimehe veebis on digitellijatel võimalik nädala jooksul vaadata uue Discovery dokumentaalsarja «Estonia – leid, mis muudab kõike» esimest osa, mis kannab pealkirja «Katastroof». Dokumentaalsari paljastab augu parvlaeva Estonia laevakeres, mistõttu plaanivad Eesti, Soome ja Rootsi valitsus uue info valguses taasalustada Estonia laevahuku põhjuste uuringut. Sarja teine osa on Postimehes vaadatav nädala pärast.

Verivärske dokumentaalsari šokeerib avalikkust reisilaeva Estonia kerest augu leidmisega. 1994. aasta ööl vastu 28. septembrit uppus keset Läänemerd parvlaev M/S Estonia. Alates esimestest ohumärkidest vähem kui tunni ajaga oli laev juba põhja vajunud.

Oma võitlusest elu ja surma nimel räägivad laevahuku üle elanud inimesed. Napilt pääsenute tunnistused muutuvad ülimalt oluliseks. Discovery Networki dokumentaalfilmis reisiparvlaev Estonia katastroofist 1994. aastal näidatakse vee all filmitud uusi kaadreid, mis tõstatab küsimuse, kas inimestele on 26.aastat valetatud?

"Me ei leia enne rahu, kui kõik küsimused on vastuse saanud. Miks Estonia uppus? Mis juhtus? Kes vastutab? Seepärast ei tohi me selle katastroofi osas enne vaikida, kui keegi on vastutusele võetud ja leinajad kuulevad vastuseid."

Kommentaarid (37)
Copy