«Jukuraadio» räägib Viktor Vassiljeviga vanadest, noortest ja eestlase minapildist

Ainar Ruussaar
, ajakirjanik
Copy

Populaarne raadio- ja telesaade «Jukuraadio» keskendub rahvusvahelise vanainimeste päeva eel vanadele ja noortele, saatejuht Juku-Kalle Raid on külla kutsunud poliitiku ja arsti Viktor Vassiljevi.  

«Toktor Vassiljev on loomulikult Viktor Vassiljevi indiaaninimi. Toktor ei räägi sugugi morbiidseid lugusid oma patsientidest, vaid keskendub vanaduse radikaalsemale poolele,» rääkis saatejuht Juku-Kalle Raid. Tema sõnul analüüsib ta koos Viktor Vassiljeviga saates ka eestlaste minapilti. 

«Pärast sügistöid polegi eestlastel miskit muud teha, kui pimedatel talveõhtutel end kurguauguni rasvast sealiha, mooritud hapukapsaid, musta leiba ning muud raskesti seeditavat kraami täis vitsutada, peale üliohtrasti põletatud viina ja kanget koduõlut juua, pärast seda ent ühetoonilist laulujoru venitada ja veidramoelist jõnktantsu tammuda», märkis Raid viidates Karl Ernst von Baeri 19. sajandist pärit kirjutisele. 

«Jukuraadio» on Postimehe veebitelevisioonis eetris kolmapäeval kell 19 ja hiljem järelvaadatav. Kuku Raadios saab «Jukuraadiot» kuulata neljapäeval kell 20. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles