Otse Postimehest: miks varjab Signaal oma omanikke

Holger Roonemaa
, ajakirjanik
Copy

Vandeadvokaat Paul Keres lausus saates "Otse Postimehest", et Signaaliga seonduv peaks korda minema igale Tallinna elanikule. «Korruptsiooni vältimine on ju maksumaksjate huvi kaitsmine: et maksumaksjate raha kasutataks avalikult, säästlikult, otstarbe kohaselt ja ilma ebakohaste mõjutusteta,» rääkis Keres.

Tänane Postimees kirjutas, et ehkki Urmas Sõõrumaa on järjepidevalt eitanud igasususeid seoseid AS Signaaliga, näitavad dokumendid vastupidist. Nimelt on Sõõrumaa sidunud ühise hüpoteegi alla isiklikud luksuskorterid Tallinna vanalinnas, mereäärsed krundid Kloogarannal ja Signaalile kuuluva ärikinnistu. Selle alusel võetud 2,8 miljoni euro suuruse laenuga aidati 2012. aastal elule Sõõrumaa turvaettevõte USS Security.

Aastaid äärmiselt edukalt eelkõige Tallinna riigihangetel osalenud Signaal on Eesti üks salapärasemaid ettevõtteid. Alates erastamisest 15 aastat tagasi on ettevõtte tegelik omanik varjunud eri hetkel juristide selja taha või peitnud jäljed Šveitsis ning Küprosel. Urmas Sõõrumaa ütles, et ei mäleta notari juures toimunud tehingust midagi ning notaris käib tema andmas vaid allkirja ilma dokumentidesse süvenemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles