Katse: Kui stressis on meie töötajad?

Ege Tamm
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööstress on üks sagedane kutsehaiguseid tekitav faktor. See võib viia läbipõlemise ja teiste tõsiste tervisemuredeni. Tänane «Radar» heidab pilgu kolme ameti - veebiajakirjaniku, bussijuhi ja päästja - igapäevaellu.

«Kui töömees paneb puid riita, siis ükskord saavad puud otsa ja riit saab täis. Veebiajakirjanduses sellist asja ei ole,» iseloomustab veebiajakirjanik Sander Punamäe oma tööd.

«Tahaks seal rooli taga öelda üht teist, aga ei saa, sest rahvas on peal ja siis pärast karjud tühjaks,» tutvustab bussijuht Gert Roosa oma stressist pääsemise nipp.

«Väga kõrge temperatuuriga ruumis töötab inimene oma võimete piiril, kuumašoki piiril. Annad endast maksimumi, tuled välja ja võib-olla rohkem sa ei suudagi tööd teha,» kirjeldab Päästeameti Lilleküla komando rühmapealik Janno Pajupuu oma igapäevatööd.

Kuidas mehed oma töös hakkama saavad ning mida leiavad mehi testinud Tallinna Tehnikaülikooli teadlest, näeb juba ülalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles