«Hommik!» Lauamängude spetsialist Raiko Puust: seda tuleb ikka ette, et sõbrad ei taha minuga mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevases saates «Hommik!» oli meil külaliseks Raiko Puust, kes on suur lauamängude huviline.

Päris paljudes peredes ja sõpruskondades on tavaks, et ühistel koosviibimistel mängitakse lauamänge. Mängude- ja kultuurikriitikul Raiko Puustil on kodus tuhandeid lauamänge ja suuremat spetsialisti selles valdkonnas on Eestis raske leida. Tippajal on tal kodus olnud lausa 4200 mängu. «Algas idee sellega, et ma tahtsin mängida palju mänge ja siis ma sebisin endale mänge. Lõpuks oli see, et ma muud ei teinud, kui tegin lahti ja panin riiulisse ja mängimiseks ei jäänud aega,» rääkis Puust. 

Parimate lauamämgude üheks omaduseks on tema sõnul see, kui mängu õppimine pole liiga keeruline ja selle mängimiseks ei kulu üleliia palju aega. Seetõttu jäävadki ilmselt mõned klassikalised mängud alatiseks lauamänguõhtute repertuaari. 

Seda tuleb ikka ette, et kui keegi on hästi palju mänge juba läbi mänginud, siis sõbrad loobuvad kaasa löömast, sest ei taha kaotada. «Ma olen kuulnud tihti argumenti, et sa oled seda varem mänginud, aga nii sa saadki heaks, et sa mängid mitu korda,» naeris Puust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles