«Hommik!» Ajaloolane Vseviov: vabadus tähendab seda, et me elame riigis, kus keegi ei saa peksa (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates «Hommik!» oli külaliseks ajaloolane David Vseviov, kellega rääkisime vabadusest. 

Viimastel päevadel on nii Eestis kui ka mujal juhtunud asju, mis tahes tahtmatult panevad küsima, mis toimub. Meie oma meeleavaldused, kus teistsuguseid häbimärgistatakse ja Prantsusmaa tänavatel toimuv. Neid näiteid on palju ja see tekitab hirmu. Ajaloolase Vseviovi sõnul on inimesi kuidagi pseudoprobleemidega hullutatud ja see on kurb.

Meil on palju inimesi, kes hirmutavad teisi EKRE-ga, kes tulevad kohe ja hakkavad kõiki välja saatma. "Võtame ühe konkreetse näite. See õnnetu Viljandi mees, kelle peksid kolm kaaki läbi. Kas ta oleks õnnelikum, kui need kaagid oleksid mustanahalised. No ma kahtlen siiralt, et ta rõõmustaks selle üle. Vabadus tähendabki seda, et me elame riigis, kus keegi meist ei saa peksa. Olenemata sellest, kes see peksja on," rääkis Vseviov. Reageerima peame me täpselt ühtemoodi, sest pole oluline, milline on konkreetselt peksja silmavärv või pikkus. Peame keskenduma peksmisele endale.

Vseviovi sõnul ei saa inimesi võrrelda rahvusluse tasandil ja siis end kellestki paremaks pidada. Peab võrdlema suuruseid, mis on reaalselt mõõdetavad. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles