«Hommik!» BFMi dotsent: sotsiaalmeedias saab teiste tagasisidet numbriliselt mõõta ja jälgida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases saates «Hommik!» oli külaliseks BFMi sotsiaalmeedia ja visuaalkultuuri dotsent Katrin Tiidenberg, kellega rääkisime piltide postitamisest internetti.

Katrin Tiidenbergi «Ihu ja hingega internetis: kuidas mõista sotsiaalmeediat?» on esimene eestikeelne sissevaade interneti-, ja sotsiaalmeediauuringutesse. Raamat selgitab paeluvalt ja mõistetavalt võrgutehnoloogiast vahendatud inimsuhtluse ja minaloome erinevaid tahkusid.

Igapäevane suur piltide voog internetis on nii tavapärane, et paljud inimesed isegi ei mõtle pildi üleslaadimise juures, miks või kellele nad seda teevad. Katrin Tiidenberi sõnul pole piltide positamise juures mitte midagi ebanormaalset. Probleem võib tekkida siis, kui inimene kulutab pildistamise peale nii palju aega, et seda võib juba nimetada sõltuvuseks.

Internetis toimetatakse seetõttu, et oodatakse oma tegevusele tagasisidet. Alateadvuses mõtlevad inimesed kogu aeg, mida teised võiksid arvata. «Internet ja sotisaalmeedia on selle osa meie vajadustest muutnud numbriliselt mõõdetavaks ja pidevalt reaalajas jälgitavaks,» rääkis Tiidenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles