«Hommik!» Maksuamet ja Airbnb hakkavad andmeid vahetama. Raigo Triik: kõik peaksid ühes sektoris toimetama samade reeglite järgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases saates «Hommik!» oli külaliseks Hotell Metropol Spa tegevjuht Raigo Triik, kellega rääkisime muudatustest majutusteenustes.

Maksu- ja tolliamet ning majutusteenuste vahendaja Airbnb hakkavad vahetama andmeid tuvastamaks isikuid, kes oma elupindasid välja üürivad. See tähendab, et tulevikus on oma kodu väljaüürijal väga raske selle eest saadavat tulu varjata. Raigo Triiki sõnul on see ainult positiivne, et maksu- ja tolliamet on selle teema tõsiselt enda sihiks võtnud. 

"Ega seal midagi teha ei ole, see on paratamatus, et sellised uued tegevusvaldkonnad peale tulevad ja toimub pidev progress, et lihtsalt tuleb vaadata, kuidas see tomima panna," rääkis Triik. Hotellisektori lootus on see, et kõik toimetaks ühes sektoris samade reeglite järgi, eriti mis puudutab maksude tasumist. 

Kodumajutuse pakkujad annavad tihtipeale sama suure pinna odavama hinnaga rendile kui hotellid. Triiki sõnul ei tähenda odavus muidugi alati sama kvaliteeti, sest hotellidele kehtivad ohutusreeglid, mida aga kodumajutuse puhul siiski tihti ei jälgita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles