«Hommik!» Nutikas digilahendus tõttab appi inimestele, kes migreeni käes kannatavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevases saates «Hommik!» olid külalisteks Kitty Kubo ja Paula Kink, kellega rääkisime migreenist. 

Eestis kannatab migreeni käes iga neljas naine ja iga kümnes mees, ning ühtekokku miljard inimest maailmas. Nädalavahetusel tuldi Tallinnas kokku ning leiti digilahendused, kuidas migreeni all kannatavate inimeste elu parandada. Häkatoni peakorraldaja Kitty Kubo sõnul kannatavad väga kurnavate peavalude all peamiselt noored inimesed, kuid tihti nad sellega arsti poole ei pöördu.

«Inimesed peavalu puhul lähevad lihtsalt apteeki ja ostavad valuvaigisteid. Sealt võib tekkida üks teine haigus, mis ongi valuvaigistitest tingitud peavalu ja see on nagu teatud mõtte narkomaania, millest omakorda tekib sõltuvus ja mida tuleb võõrutama hakata,» rääkis Kubo.

Häkatonil lõi hINF.eu probleemile lahenduse, mis pakub digivisiidi teel suhtlusvõimalust oma arstiga. Nädalavahetuse käigus loodi virtuaalõde, mis aitab patsiendil koguda kogu vajalikku terviseinformatsiooni visiidiväliselt. "Patsient praegu peab migreenipäevikut, kuhu ta kirjutab üles, millal tal hoog hakkab, kui tugev see hoog oli, mis need indikaatorid olid, miks üldse tekkis ja läheb oma päevikuga arsti juurde," seletas Kink. Iga päevik on aga erinev ja arstil on üsna keeruline aru saada, mis seal kirjas on. Virtuaalõde aitabki seda olukorda ühtlasemaks muuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles