Drag queen Ursula: üks hetk ma tegin talle ukse lahti ja lasin ta välja

Ege Tamm
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Drag queenid ehk mehed, kes riietavad end naiseks, etendavad üldjuhul võimast, glamuurset ja üle võlli uhke välimusega daami. «Radar» käis grimmiruumis külas Joosepil, kes on ellu kutsunud drag queen Ursula.

«Hästi paljud drag queenid teevad showsid ja tantsivad. Mina liigun sama hästi kui vana pakk,» kommenteerib Joosep oma tantsuoskust. Tema nišiks on saanud hoopis ühsikonnakriitiline stand-up.

«Minu jaoks on hästi hea Ursulana teravamalt ja suurema jõuga mingisuguseid mõtteid väljendada ja saada suuremat kõlapinda,» ütleb Joosep. Oma sõnul on tema ülesanne inimesi lisaks naermisele ka mõtlema panna.  

«Inimene, kes on lugenud ainult kohustuslikku kirjandust, ei pruugigi alati minu pointidest aru saada. Aga äkki tal tekib mingi sügelus ja tahab teada, mida ma tegelikult mõtlesin ja viib end päevakajaliste teemadega rohkem kurssi,» on mees lootusrikas.

Seda, kuidas Joosepist saab Ursula ja milliseid valupunkte drag queen ühiskonnas näeb juba ülevalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles