«Hommik!» Logistikaprofessor Antov: ummikute pärast ei tasuks tohutult ärrituda, oleks aeg nendega harjuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevases saates «Hommik!» oli külaliseks TalTechi logistikaprofessor Dago Antov, kellega rääkisime ummikutest. 

Keskmine tallinlane veedab ummikutes tervelt 5 päeva aastas, keskmiselt 33 minutit päevas. Seda on enam kui näiteks Milanos, Barcelonas või USA pealinnas Washingtonis. Tipptund on ilmselt parim näitaja, mis toob välja liiklussõlmede kitsaskohad. Antovi sõnul ei tasuks ummikute pärast tohutult ärrituda, vaid peaks vaikselt hakkama nendega harjuma, sest ilmselt on neid iga aastaga järjest rohkem.

Tallinna peamisteks probleemkohtadeks tipptunnil võib lugeda kohti, kus suured magistraalid kokku saavad. "Mida rohkem autosid, seda paraku ka rohkem ummikuid, sest ega me tänavat ikkagi nii palju laiemaks enam teha ei saa," rääkis Antov. 

Antovi sõnul kirutakse küll ummikuid, kuid sellest hoolimata valivad inimesed mugavuse ja sõidavad autoga. "Tahad olla mõnus, tahad mugavalt sõita, siis võid seda autoga teha, aga aega kulub palju. Kui on kiire, siis tuleb leida ilmselt juba varsti teistsuguseid lahendusi."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles