«Hommik!» Kai Kuusk elust pimedana: kui öelda, et pime läheb kinno, siis see on teiste jaoks suur üllatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases saates «Hommik!» oli meil külas Kai Kuusk, kellega rääkisime pimedatele mõeldud filmidest ja kirjeldustõlkest.

Hiljutine vahejuhtum Solarise kinos pimeda tütarlapsega pani mõtlema, mis on pimedate lemmikfilmid ja kuidas nad neid vaatavad? Meil oli külas blogija kai Kuusk, kes kaotas oma nägemise 21.aastaselt ja kes rääkis, kuidas pimedad filme vaatavad. 

"Tavaliselt jah, kui öeldakse, et pime läheb kinno, siis see on nagu suur üllatus, et mis see pime seal teeb, ta ju ei näe, aga tegelikult, kui pime läheb kinno, siis on seal efektid ja kuulmine ja kõik võimendub seal, see kõik on väga põnev," rääkis Kuusk.

Kuigi pimedatele on mõeldud täiesti oma filmid, mis on koos kirjeldustõlkega, siis Kai sõnul võib ta mõlemaid vaadata, kuid ilma kirjelduseta peab ta vahel kaaslase käest küsima, mis parasjagu filmis toimub.

Vaata videost ka väikest eksperimenti, mille stuudios läbi viisime!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles