«Hommik!» Jüri Pihl vanast maffiapealikust: tema ärides Pirital ei taha käia, kuigi tundub, et ta enam ei ole seadustega pahuksis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevases saates «Hommik!» käis külas endine Kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl, kes rääkis Nõukogude aja lõpust ja Eesti Vabariigi taasiseseisvumise algusaastatest.

Jüri Pihli sõnul oli peale Nõukogude Liidu lagunemist suur segadus. Seda aega, kus üks võim lagunes ja teine alles hakkas tekkima, kasutasid väga osavalt ära kurjategijad ja ka osad võimuorganid. Kriminaalmenetlus võttis väga kaua aega ja väga paljud kohtuprotsessid toimusid nii, et prokuröri polnudki kohal. "Minu jaoks murdepunkti algus oli 1995, kui teatud grupeering läks kohtu alla ja mõisteti süüdi."

Pihl meenutas ka neid inimesi, kelle puhul ta teab, et nende minevikus on olnud hetki, kus on mindud seadusega pahuksisse. "Pirital on üks ärimees, kes tol ajal oli selline grupeeringu pealik. Seda aeg-ajalt ikka näed, kui autoga ringi sõidad, aga tema ärides nagu väga ei taha käia. Vaatamata sellele, et tundub, et ta on juba kümneid aastaid olnud seadustega mittepahuksis."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles