Peeter Rebane treib Eesti esimest geifilmi! (9)

Kärt Anvelt
, «Radari» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane oma uue filmi võtetel.
Peeter Rebane oma uue filmi võtetel. Foto: «Radar» / Kanal 2

«Ausalt öeldes jätab külmaks. Ei ole minu teema. Ei lasku nii madalale. Minu asi on rääkida kolme inimese lugu ja rääkida kolme inimese armastuslugu.»

Nii ütleb ärimaailma filmirezissööri töö vastu vahetanud Peeter Rebane «Radarile», kui temalt küsisime, kas ta ei karda oma uue filmi suunas homofoobide raevukaid reaktsioone. Nimelt algasid nädal tagasi Tallinnas Rebase esimese rahvusvahelise mängufimi «Firebird» («Tulilind») võtted.

Sündmused leiavad aset 1970ndatel aastatel Eesti NSV-s Haapsalu õhuväebaasis, kus kolme peategelase – Sergei, Luisa ja Romani - vahel põimub armukolmnurk. Kaks meest, üks naine. Just välja reklaamitud sõnapaar – ohtlik armukolmurk – tõstatas küsimuse, kas tegemist on geifilmiga.

Tallinna ja Londoni vahel resideeruv Rebane räägib tänases «Radaris» nii oma filmist kui ka sellest, mis teda Eesti elu juures häirib. Muuhulgas selgub, et kolmele peaosalise rollile kandideeris 2500 näitlejat üle maailma, kuid kummalisel kombel polnud soovijate hulgas ühtegi eestlast.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles