«Radar»: Maa tasuta rentimisest segaste teetöödeni ehk kuidas väikevallas haldusreformi eel asju aeti

Jüri Butšakov
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vallamaa tasuta rentimine volikoguliikmega sugulussidemetes ettevõtte omanikule, valla tuletõrjemasina tasuta rentimine abikaasa MTÜ-le ja selgitusteta teetööd, mille eelarve kasvas planeeritust pea kaks korda suuremaks - need on Peipsiäärse Lohusuu vallavanema möödunud aasta jooksul tehtud kummalised otsused, mille üle nüüd, peale haldusreformi, uus vallavalitsus pead murrab.

«Need oli kummalised otsused,» tunnistab tänaseks Mustvee alla kuuluva väikese Lohusuu valla endine finantsnõunik ehk raamatupidaja Tatjana Kriiskamägi Radarile, kui üritab selgitada kuu enne haldusreformi tehtud otsuseid, kus vallavanem Tarmo Tomson allkirjastas rendilepingud, millega anti vallale kuulunud tuletõrjemasin viieks aastaks rendile tema abikaasa poolt juhitud MTÜle ning 10 aastaks tasuta rendile maatükk sisuliselt tegevuseta ettevõttele, kelle juhatuse liige on valla volikoguliikme sugulane.

«Mul ei jää muud üle kui laiutada käsi,» ütleb Radarile Lohusuu piirkonnajuht Einar Hinno, kui sammub teelõigul, mis on segastel asjaoludel poolikult pinnatud. Ta ei mõista, miks puuduvad dokumendid, mis selgitaks, kuidas möödunud aastal vallas teetöid tehti ning miks nende teetööde maht 28 000 eurolt 51 000 euro peale kasvas.

«Mitte midagi ei ole? - Ei ole!» tõdeb vallasekretär Daisy Utsar Radarile puuduolevate paberite kohta, mis peaksid paljusid asju selgitama. Radar otsis neile ja paljudele teistele küsimustele vastuseid, mille leiad ülevalolevast videoloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles