«Radar»: Jevgeni Ossinovski: Erakonna juhtimine on tõsiselt tervist kahjustav töö (6)

Marii Karell
, «Radari» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal hommikul võtab sotside esimees Jevgeni Ossinovski lahti Eesti meediaväljaanded ja teeb seda teatud ärevusega südames. «Kõigepealt vaatad, kas sinu või sinu töö kohta on kirjutatud midagi kriitilist, millele peaks vastama. Lisaks loed täpselt samasuguse pilguga tegelikult kõike seda, mida tervikuna meeskonna kohta kirjutatakse.»

Ajal, mil sotside siseleerist on Hannes Hanso kõva häälega välja öelnud, et võiks kaaluda erakonna esimehe vahetust, uuris Radar Jevgeni Ossinovskilt, miks ta tahab olla erakonna esimees. Seda enam, et erakonna esimehena tuleb tal väga palju käia valijatega kohtumas ja see on töö, mida tegelikult tuleb teha pere arvelt. Jevgeni Ossinovski peres kasvab kaks väikest last - Artur (3a 4k) ja Marta (1a 4k).

«Rahvaga kohtumist ei maksa üldse naeruvääristada,» räägib Ossinovski. «See on valimiskontekstis tõhus.» Seda on näha olnud ka Keskerakonna häälte summa pealt, kes on seni olnud kõige aktiivsemad valijatega kohtujad. Haridusminister Mailis Reps vuhib praegugi mööda koole käia ja ka peaminister Jüri Ratas käib sageli maakondades kohtumas.

«Erakonna esimehe töö on kurnav ja karm,» ütleb Ossinovski. «Lõpuks sa vastutad ju kõigi eest. See on tõsiselt tervist kahjustav. Aga ma tunnen, et mul on midagi ühiskondlikus pildis anda. Ma arvan, et mingeid asju tuleks teha teist moodi. Ja teiseks: poliitikas on teatud poliitilise avanemise aknad. Võimaluste aknad. Ja nad üldiselt avanevad ainult üks kord. Seda võimalust, et ma praegu ei võta ja vaataks viie aasta pärast, seda ei ole. Ja ma olen eelistanud seda võimalust kasutada.»

«Radarile» antud intervjuus räägib tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski veel sotside positsioonist valitsusest ja sellest, miks on sotsidest saanud erakond, kes pidevalt IRLi lollusi silub.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles