PÄEVAINTERVJUU Taukar ja Savitski: alkohol tekitab masendavaid mõtteid (3)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusikud Karl-Erik Taukar ja Artjom Savitsi rääkisid Postimehe stuudios, miks nemad septembris alkoholi ei joo. Savitski sõnul tuleks tähele panna, et alkohol ei tekita halba enesetunnet vaid järgmisel hommikul - masendusemõtted kogunevad nädalate ja kuudega.

«Minu jaoks ei ole mingi probleem mitte juua kolm, neli või isegi viis kuud,» selgitas Savitski kampaaniaga liitumist.

«Hakkasin kaks aastat tagasi regulaarselt spordiga tegelema ja pidudel käimine muutus pigem harulduseks,» jätkas ta, «see tõstis mu heaolu ja enesetunnet kõvasti ja ma tahangi oma sõpradele ja teistele eeskujuks olla.»

«Üks viis, kuidas olla muusik või artist on pärast kontserti tõhusalt pidutseda,» märkis Taukar, «põhjus, miks paljud muusikud ja artistid on selle raja valinud, on ilmselt see, et teataval määral võib ressurss otsa saada ja siis tuleb viljeleda karsket ja tervislikumat eluviisi.»

Savitski meenutas aastatetagusest ajast ka tõsiasja, et alkohol tekitab depressiivseid mõtteid.

«Võin ausalt väita, et alkohol tekitab masendavaid mõtteid. Just pikas perspektiivis. Samal õhtul on väga tore, järgmine hommik on kõigil nagunii tüüpiline, aga nädalate ja kuude lõikes sa tunned, et ei ole nii produktiivne. Lisaks tekivad natuke depressiivsed mõtted ja näed seda maailma palju halvema külje alt.»

Savitski lisas veel, et alkoholi rohkem tarbides haigestus ta tihti külmetusse – isegi üle kümne korra aastas.

Taukar meenutas, et tema elus tuli tihedamat alkoholi tarbimist ette siis, kui ta Tallinnast mõneks ajaks Tartusse tudeerima suundus: «Siis oli pidutsemist ja alkoholi tarbimist rohkem, aga enne ega pärast seda pole mu muude tegemiste kõrvale suuri pidutsemislaineid mahtunud.»

Mõlemad muusikud loodavad, et üleskutse septembrikuus mitte juua aitab Eestis alkoholiprobleemi vähemalt natukene leevendada, sest murettekitavad on meie rahvastiku alkoholilembust näitavad numbrid igatahes.

Lisaks jälgivad mõlemad artistid sotsiaalmeedias teemaviitega #septembriseijoo tehtud postitusi ja kutsuvad üles oma alkoholitarbimist läbi mõtlema.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles