PÄEVAINTERVJUU Ivanova: ma pole reetur ja Keskerakonnast vabatahtlikult ei lahku (9)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Savisaare Valimisliidus Tallinna linnavolikogusse kandideeriv keskerakondlane Olga Ivanova ütles päevaintervjuus Postimehele, et ta ei pea ennast reeturiks ja ise ei kavatse ta erakonnast lahkuda.

Ivanova sõnul jäi talle arusaamatuks, kas Keskerakonna volikogu ootab, et valimisliitudes kandideerijad esitavad ise lahkumisavalduse või arvab juhatus nad erakonnast välja.

«Vabatahtlikult mina avaldust lauale ei pane, olen kümme aastat olnud seotud Keskerakonnaga. Me oleme koos Edgar Savisaarega koostöötahet täis ja meie esimene valik oleks moodustada koalitsioon Keskerakonnaga,» ütles Ivanova.

Ta märkis, et ei ole erakonda reetnud. Ivanova sõnul on ka varasemast ajast olemas pretsedente, kui Keskerakonda kuuluv inimene on kandideerinud mõnes valimisliidus.

«See on Keskerakonna otsustada, kas minu hääl on riigikogu fraktsioonis neile oluline või mitte,» ütles Ivanova.

Ivanova Keskerakonnast väljaviskamisel jääks koalitsioonile alles 53 häält. Ivanova ütles, et kaks riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liiget on avaldanud talle toetust.

«Nad on mulle toetust avaldanud ja öelnud, et kui läheb väljaviskamiseks, siis nemad ei ole sellega nõus. Ma ei tea, kas nad julgevad protesti märgiks fraktsioonist lahkuda, ma ei tahaks ise kedagi nurka suruda,» ütles Ivanova.

«Me oleme öelnud, et me toetame Jüri Ratase valitsust. See on tema otsustada, kas talle on toetus olemas või ei ole,» ütles ta.

Keskerakonna volikogu otsustas pühapäeval, et erakonna vastu kandideerivad inimesed ei saa jätkata Keskerakonnas. Sellega on sunnitud erakonnast lahkuma senine juhatuse liige Olga Ivanova.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles