VÄLKVIDEO Egert Belitšev: kindlasti toimub meie piiril ka asju, millest me midagi ei tea

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Uueks PPA juhiks esitatud Egert Belitšev rääkis Postimehe otsesaates, et kuni kogu piir ei ole täies ulatuses kaetud tehnoloogilise seirega, ei tea me kõike, mis piiril toimub. 

Egert Belitšev ütles, et kurjategijad kasutavad õiguskorda rikkudes alati neile kõige soodsamat moodust. «Kui antud hetkel on kõige lihtsam viis näiteks kaupasid smugeldada, kasutada selleks droone, siis nad seda teevadki, kui tekib mingisugune muu lihtsam võimalus, siis kindlasti kasutatakse seda võimalust.»

Ta lausus, et piiri väljaehitamine on väga oluline just seetõttu, et saaksime tervikliku pildi, mis meie piiridel toimub. Belitšev selgitas, et kuni meil ei ole piiril tehnoloogilist valvet, siis me ei tea, mis toimub kogu sellel kolmesajal kilomeetril, mida me Vene Föderatsiooni ja Eesti vahel valvame.

«Me jätkuvalt tugineme sellele, mida ütlevad meie patrullid, keda ei ole nii palju, et iga meeter piirist saaks kaetu,» rääkis Belitšev, lisades, et piirivalvurid on küll targad ja hästi välja õpetatud inimesed, aga nad ei ole kogu aeg igal pool. Tema sõnul toimub täna piiril kindlasti ka asju, millest me midagi ei tea.

«Ma loodan, et neid on küll väga vähe, aga neid asju kindlasti on, sest täna veel ei ole kogu piir kaetud tehnoloogilise seirega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles