MINISTRI NÄRVIPROOV Välisminister Urmas Reinsalu: elame selle talve üle ja siis on aeg käes, et tegeleda kooseluseadusega (5)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu hinnangul tuleb Ukrainat toetada selleks, et Eestis ei oleks Vene tankid.
Välisminister Urmas Reinsalu hinnangul tuleb Ukrainat toetada selleks, et Eestis ei oleks Vene tankid. Foto: Kermo Benrot

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) tunnistas Postimehe otsesaates, et kui ta oleks Venemaa täiemahulise sõjalise agressiooni algul olnud välisministri rollis, oleks ta käitunud teisiti, kui seda tegi tema eelkäija Eva-Maria Liimets (Keskerakond). Reinsalu hinnangul oli põhimõtteline suund küll õige, kuid küsimus on konkreetsetes sammudes ning nende ajastuses.

Välisministrina on arusaadavalt teie tähelepanu hetkel fokuseeritud Ukrainale. Kas teised välissuhted kannatavad seetõttu? On muusuunaline poliitika hetkel ootel?

Ei, seda ei saa öelda. Euroopa Liidu poliitika, keskkonnavaldkond, kahepoolsete suhete edendamine – see loomulikult ju kõik käib. Aga kõike me vaatame läbi Vene agressiooni prisma. Kui on raskuskese, siis see raskuskese on aidata kaasa nii palju kui meie oskus on, nii palju kui meie panus ja mõju maailmaareenil on, ikkagi Ukraina võidule. See ei tähenda, et tegeleme ainult ühe asjaga, aga see on kindlasti läbiv telg.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles